Esmorzars de forquilla

El tresor més suculent de la nostra cuina

Autor: Freixinet, Laia

Sección: GASTRONOMÍA - Cocina Regional

Esmorzars de forquilla

Esmorzars de forquilla

21,90€ IVA INCLUIDO

Editorial:
ROSA DELS VENTS
Publicación:
01/05/2024
Colección:
Els fogons
Ver ficha completa

ÚLTIMOS EJEMPLARES

Recogida en librería GRATIS

Añadir a la cesta

Sinopsis

Descobreix la història, les receptes i els establiments de l'àpat més antic i suculent de la cuina catalana! L'esmorzar de forquilla és una de les tradicions catalanes més arrelades, un àpat antic i suculent que es veneren amb religiositat ciclistes, excursionistes, caçadors, mercaders i altres matiners amants del ben menjar. Cuinats a foc lent i amb ingredients humils i de …

Descobreix la història, les receptes i els establiments de l'àpat més antic i suculent de la cuina catalana!

L'esmorzar de forquilla és una de les tradicions catalanes més arrelades, un àpat antic i suculent que es veneren amb religiositat ciclistes, excursionistes, caçadors, mercaders i altres matiners amants del ben menjar.

Cuinats a foc lent i amb ingredients humils i de temporada, els plats que componen un bon esmorzar de forquilla són el màxim exponent de la cuina popular catalana. Són plats contundents que es consumien durant els antics esmorzars dels pagesos i dels marxants el dia de mercat, i que els carregaven de força per afrontar una jornada llarga amb guisats, capipota, peus de porc, bacallà a la llauna, mandonguilles amb sípia i carn a la brasa, entre altres delícies gastronòmiques.

Aquest llibre ens convida a redescobrir-los en un recull d'històries d'ara i d'abans, receptes domèstiques i de restaurants especialitzats en un recorregut pels millors establiments d'esmorzars del territori, de pelegrinatge obligatori.

""No es pot pas negar que començar el dia encarant-se amb aquets aliments és una manera de començar fonamental vull dir, amb uns bons fonaments"".

JOSEP PLA

""A l'hora d'esmorzar hi ha dues Catalunyes: la del suposadament elegant brunch, d'inspiració nord-americana , propi dels esnobs i, sobretot, de Barcelona, i l'esmorzar de forquilla, propi de la Catalunya de les comarques"".

JAUME FÀBREGA

""L'esmorzar de forquilla és el gran àpat matiner, és la sublimació del desdejuni. Un esmorzar de forquilla és gairebé com un dinar. Com un dinar dels d'abans, és clar"". JOSEP ARASA

Laia Freixinet Amenós és nutricionista i cuinera formada a l'Escola d'Hostaleria Hofmann. Amb mes de vint anys d'experiència entre fogons, actualment és docent i imparteix cursos de cuina, cultura gastronòmica i nutrició a la Hofmann. La seva tra

Leer más

Más información del libro

Esmorzars de forquilla

Editorial:
ROSA DELS VENTS
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa dura (libros)
ISBN:
978-84-18062-83-4
EAN:
9788418062834
Nº páginas:
216
Colección:
Els fogons
Lengua:
ESPAÑOL
Alto:
15 mm
Ancho:
23 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Cocina Regional

Laia Freixinet és cuinera i directora de l'Escola d'Hosteleria Hoffmann de Barcelona, motorista i, evidentement, aficionada als esmorzars de forquilla.

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar